EDITAT: 18/06/2009
Afegim noves fotos que ens ha fet arribar Montse Raga, gràcies !

grup_matagalls_portada 
Les fotos: www.pbase.com/ampa/09matagalls

La foto de grup a mida gran:

www.jmmarch.net/ampa/fotos/grup_matagalls.jpg

A la tercera havia de ser la vençuda !

Altra vegada pintava mal temps, ja creiem que la mala estrugança ens la jugava … però en aquesta ocasió vàrem anar endavant … i menys mal! no va ploure ni una gota i gaudírem sense dubte de la millor excursió del curs.

A quarts de sis de la tarda del dissabte iniciàvem l’ ascens des de Sant Marçal. Només començar, ja ens trobem en espectaculars i espesses fagedes que ens acompanyen tot el camí fins arribar al darrer tram, on podem gaudir d’ unes fabuloses vistes aèries del Vallès seguit del litoral amb el rerefons del mar. Realment sobta des d’ aquella alçada guaitar vaixells.

Poc més amunt, i després d’ uns 550 metres de desnivell i unes 2 hores i quart de caminada arribem a Coll Pregon, un lloc que et deixa bocabadat, perquè et trobes un prat circular allà dalt en mig de fagedes, i no t’ expliques com el bosc no se l’ ha menjat.

Plantem tendes, i en acabar sopem conjuntament. Mentrestant es va fent de nit i la lluna plena se’ns va apareixent majestuosament. Després de fer-la petar una estona i una mini sortida amb frontals, tots a dormir.

A quarts de vuit del matí un animat rossinyol agafa el testimoni del mussol nocturn, i poc a poc ens anem llevant. Esmorzem per agafar forces, desmuntem campament i enfilem els últims 150 metres de desnivell que ens separen del cim. Tres quarts d’ hora després arribem al cim més “desitjat” amb la creu que el corona, el Matagalls!

Vistes panoràmiques, vaques pasturant, la mainada jugant … i arriba l’ hora del descens. Els nostres infants agafen un ritme de baixada que a més d’ un ens costa de seguir, petits entrebancs, alguna ensopegada de llibre (pobra Rita, quin nyanyo !), però finalment acabem de nou al punt d’ inici a Sant Marçal.

Agafem els cotxes i de baixada ens entaulem en un casolà Restaurant del terme de Viladrau, per gaudir d’ un molt merescut premi.

Salut, muntanya i bones vacances per a tothom

Xavi