20120607-101126.jpg

DEFENSEM L’EDUCACIÓ PÚBLICA I LA SEVA QUALITAT
Les escoles públiques del districte de Sant Martí i totes les de Barcelona ens hem posat d’acord per manifestar el nostre desacord amb les mesures del Departament d’Ensenyament que tindran una repercussió molt negativa en la QUALITAT DE L’EDUCACIÓ i l’oferta de tots els centres de cara al proper curs.
Manifestem el nostre rebuig davant les següents mesures anunciades aquests darrers dies a la premsa:
• Reducció de la plantilla de professorat pel proper curs, que provocarà:
o Desmantellament de l’equip docent.
o Desmantellament del model d’escola inclusiva: manca d’hores per atenció a la diversitat, pèrdua d’hores per als suports i desdoblaments, impossibilitat de tirar endavant projectes, etc.
• No es nomenarà personal substitut fins que hagi passat l’onzè dia lectiu, per tant s’hauran de cobrir els deu primers dies des de la pròpia escola, a costa de:
o Desmuntar reforços, desdoblaments, tallers, especialitats, …
o Disminuir la bona atenció al grup classe fent passar un mestre/a diferent cada hora o repartir els alumnes en diferents aules.
o I les substitucions només es cobriran per fer horari lectiu: no s’incloran hores per atendre les famílies, coordinació, fer informes, preparar activitats lectives, sortides, etc.

A més d’altres mesures també molt negatives que ja s’havien anunciat anteriorment:
• Disminució de les hores de gestió i coordinació, cosa que implica: menys hores d’atenció a les famílies, menys hores de tutories individualitzades pels alumnes, menys hores de planificació, coordinació, programació i avaluació, etc.
• Increment de fins a 30 alumnes per aula, cosa que comportarà una atenció menys individualitzada dels nens i nenes, menys espai físic vital, menys possibilitats de realitzar activitats de treball en grup, etc.

Així, us proposem participar el proper divendres 8 de juny, a les 16.30 h., a la sortida de l’escola, a expressar tots junts el nostre desacord amb una passejada-xiulada sortint junts de l’escola i fent una volta en fila pels carrers Bilbao, Camí Antic de València, Rambla del Poblenou, Pere IV i Bilbao, tornant a la porta de l’escola.

Barcelona, 6 de juny de 2012

Equip de mestres, AMPA i Consell Escolar.
Esperem la vostra participació!