Text: Família Martin Fontanals
Com ja es habitual varem quedar al parc de darrera del cole, on a partir de les nou del matí ens vam anant trobant els excursionistes habituals, amb les també habituals cares de son…
Una vegada érem tots, varem pendre camí direcció al parc de Sant Llorenç de Munt, on el pàrking d’accés al parc va quedar ple amb la nostra “flota” de cotxes familiars…
Abans de començar, en Jordi i en Francesc ens van fer l’explicació “tècnica” de l’excursió i tot seguit vam fer via per una pista asfaltada que després es va fer
camí de muntanya amb un desnivell considerable. Desnivell que ens va obligar a fer la primera parada i fonda per recuperar forces.
Una vegada recarregades les piles, vam continuar pujant fins arribar a un caminet estret on, un darrera l’altre, anàvem entre la part rocosa de la muntanya i un petit precipici. Des d´ allà vam gaudir d´ unes bones i amplies vistes panoràmiques de la Serra de l´ Obac, llàstima que la calitja no ens va permetre veure amb tot el seu esplendor la muntanya de Montserrat.
Sota unes grans formacions rocoses -que més tard serien escalades per en Josep Maria per fer la foto oficial de la trobada- els menuts van poder “descobrir” dues coves que , ràpidament, van ser “okupades” per la canalla que ja s’imaginaven que hi van viure homes prehistòrics, dracs o potser Ali Baba…
Després d´ una estona d’esbarjo a les coves, vam continuar per un camí boscós que ens va dur a la Font La Pola, on vam tenir la segona sorpresa del dia, ja que en Francesc ens va ensenyar una basa de la font on havia descobert una dotzena de cries de salamandra, uns animals en perill d’extinció que petits i grans vam poder observar.
Una vegada vistes les salamandres i explorades les coves del voltant van començar a aparèixer… entrepans, carmanyoles i la ja clàssica bota de vi!
Després d´ una bona tertúlia, mentre els nens jugaven a les coves o es pintaven les cares, l’organització ens va preparar un divertit joc de pistes on teníem que trobar cinc peces per completar un puzle del famós bandoler ROCAGUINARDA.
En grups de quatre nens ens vam endinsar al bosc a la recerca dels sobres –alguns molt ben amagats- que contenien les peces del puzle. Una vegada enganxades, els nens van poder fer-se el seu propi record de l’excursió pintant pedres de riu.
Després de berenar vam enfilar el camí de tornada fent, això si, una parada per fer la foto oficial de la sortida.


P.D.: Per últim, volem agrair a l’organització la dedicació i l’esforç en la preparació de les excursions on res es deixa a l’atzar…Com sempre un EXIT!!!
Fins la propera companys!!!