Del 5 fins al 15 de Novembre
Una joguina deixa de ser útil per un infant quan aquest creix, i és per això que llençar-la significa malbaratar un recurs que pot ser útil per altres nens/es. Si reutilitzem les joguines potenciem alhora que els infants les respectin i que, posteriorment, valorin la reutilització d’aquests i d’altres objectes.
Per això, la Comissió Pedagògica de L’Ampa Pere IV, en la seva vessant més solidària, empren una nova campanya, diferent a la que fem per Nadal.
-I us preguntareu, per què és necessària aquesta Campanya?
Doncs perquè moltes famílies catalanes pateixen una situació de manca de recursos econòmics o tenen problemes socials que repercuteixen en els seus infants, els quals veuen afectat el seu desenvolupament social, cognitiu i afectiu. Aquests infants tenen unes necessitats especifiques que en l’àmbit social es tradueixen en:
Necessitats d’iniciatives que fomentin la mobilització, l’activisme i el compromís de la població en general amb la situació de desavantatge social i econòmic que afecta a un gran nombre de ciutadans i ciutadanes, i d’infants en particular.
Necessitat de transmetre valors adequats als infants més desfavorits que els ensenyin a ser conscients dels seus drets i de la seva educació. En aquest sentit, la joguina és un mitja per aconseguir el seu desenvolupament intel·lectual, afectiu i social.

KidsToys_640
A PARTIR DEL 5 DE NOVEMBRE I FINS EL 15 DE NOVEMBRE
Podeu portar joguines en bon estat i dipositar-les a l’entrada principal de l’escola.
A continuació posem alguns exemples:

  • Nines i pelutxos: han de semblar nous i rentats.
  • Puzles i jocs de taula: en bon estat i amb totes les peces.
  • Construccions i mecanos: en bon estat.
  • Patins, patinets, casc: en bon estat i sense nom.
  • Pilotes: en bon estat i inflades.
  • Contes i llibres: en bon estat i sense nom.
  • DVD pel·lícules, jocs wii, cd musica infantil: en bon estat.

Tots aquells jocs que portin capsa, ha d’estar també en bon estat.
El nostre objectiu és sensibilitzar a tota la Comunitat Educativa sobre les desigualtats socials i econòmiques que pateixen alguns infants de Catalunya i la importància de la joguina en l’educació dels infants. I ara que arribarà el Nadal és temps de fer lloc i endreçar per la propera visita dels Reis Mags. Estem segurs que ells estaran molt contents de saber que totes aquelles joguines que no fem servir poder fer servei a altres nens/es.
Per això us animem a fer de aquest curs 2013-2014 el curs de la Solidaritat.

Comissió Pedagògica