institut

Benvolgudes Famílies,

El passat 29/10 vam tenir la reunió amb el Districte, Consorci i resta de membres de les escoles i instituts de la plataforma per l’educació pública del Poblenou.

El Consorci ens va informar del següent:

• La construcció del primer institut començarà al setembre del 2016, al solar de Camí antic de València, si tot va bé, i mentre, hi haurà barracons al solar de Llacuna amb Sancho d’Àvila (on en principi esta prevista la construcció del segon institut) Així doncs, estarem dos cursos en barracons.

• El segon institut està previst pel curs 2018-19, i mentre els alumnes del primer institut ocupin els barracons de Llacuna amb Sancho d’Àvila, podria ser que l’escola Poblenou acolli el primer curs dels alumnes del segon institut, ara s’estan fent remodelacions i sembla que seria possible.

• L’adscripció serà com estava prevista, adscripció única a la zona 26, és a dir, les 10 escoles podran triar entre els 4 instituts de la zona.

• Els criteris de puntuació no els han modificat, segons ells, perquè és un decret, i ara amb un govern encara per formar-se no es podran fer canvis.

Naturalment, nosaltres no estem d’acord amb les informacions, i així ho estem treballant també amb la Plataforma, nosaltres seguirem defensant, com fins ara, que si es vol fer adscripció única, les puntuacions han de ser com a P3, per no perjudicar sempre a les famílies amb fills únics, i per facilitar l’agrupament familiar en els casos de les famílies amb germans ja escolaritzats als instituts.

Us informem també que des de la Plataforma, ens vam reunir i el dia 4/11 i hem acordat fer  aquestes tres accions:

  • Carta a la Inspecció, per reclamar el nomenament oficial de l’equip directiu del Nou Institut, així com la informació necessària sobre el projecte educatiu per poder-ho fer arribar a les famílies de totes les escoles.
  • Carta al Departament d’Educació, explicant el desacord de la Plataforma amb la resolució que publica l’Acord del Consell de Direcció del Consorci d’Educació de Barcelona, de 15 de desembre de 2014, que torna a aplicar-se aquest curs i que entenem que amb els criteris de puntuació establerts tornarà a generar inquietuds a totes les famílies de les escoles de la zona 26
  • Escrit al consorci d’educació per demanar reunió informativa oberta a totes les famílies de les escoles de la zona 26, per poder explicar ells directament el model d’adscripció, les raons, i les puntuacions.

Us anirem informant de les diferents reunions i novetats que tinguem.

Moltes gràcies!!!!

Comissió Barri de l’AMPA PERE IV   ampa@pereiv.cat