Els pròxims dies 29 i 30 de novembre el Banc d’Aliments engega:

 El Gran Recapte d’Aliments

El Gran Recapte d’Aliments és una campanya massiva de recollida d’aliments bàsics amb l’objectiu de sensibilitzar la població sobre la realitat de la pobresa al nostre país i mobilitzar-la per al recapte d’aliments.

La Campanya del Gran Recapte es duu a terme simultàniament pels quatre Banc d’Aliments de Catalunya i es difon a traves de la col·laboració dels mitjans de comunicació i d’una gran part de mercats i supermercats de les principals poblacions.

El Banc d’Aliments és una entitat benefica sense ànim de lucre i independent de qualsevol ideologia econòmica, política o religiosa. La distribució dels aliments es fa a traves de 311 entitats benefiques.

En la Campanya de 2012 es van recaptar 2727 TM, amb la participació de 14.000 voluntaris.

El Banc dels Aliments també vol fer arribar la seva inquietud a les escoles i instituts de Barcelona amb la intenció de crear consciència de la pobresa que hi ha a prop nostre, a més de donar a conèixer la tasca que el Banc dels Aliments realitza en la lluita contra la fam i el malbaratament.

La setmana passada, el coordinador pedagògic del Banc d’Aliments va fer una xerrada als alumnes de sisè a la nostra escola. Els objectius d’aquestes xerrades son:

– Sensibilitzar els alumnes, el personal docent i les famílies de les desigualtats socials i de la fam que es pateix al nostre entorn. Promoure la interiorització de valors entre el jovent i aconseguir la seva implicació activa.
– Valorar positivament la lluita per la defensa dels drets fonamentals de la persona: en concret un el dret a l’alimentació.
– Crear consciència del malbaratament dels recursos alimentaris en la nostra societat: la funció del Banc dels Aliments és vigilar les diverses baules de la cadena agroalimentària per captar els possibles desfasaments entre oferta i demanda i evitar-ne la destrucció. Conèixer el benefici que això comporta a la sostenibilitat, aprofitant excedents alimentaris que sinó haurien de ser destruïts,  una important contribució a la preservació del medi.
– Donar a conèixer el Banc: un altre objectiu de la campanya és donar a conèixer la finalitat social del Banc dels Aliments a través dels centres escolars, dels equips docents, dels joves, de les seves famílies.
– Recollir aliments de primera necessitat: el Banc dels Aliments recapta grans quantitats d’aliments.

Aquest programa, cabdal en la sensibilització i l’educació dels més joves, col·labora amb més de 102 escoles i recapta unes 47 tones d’aliments cada any.

Quins són els aliments més adients per la donació?

Es necessitem llegums secs, oli, llet, llaunes de conserva de peix, galetes, pasta, arròs, cafè…..

Es demana no portar envasos de vidre ni aliments que necessitin conservació molt especifica.

 

Comissió Pedagògica AMPA