families

Més experiències per compartir, més idees per millorar.

Aquest 24 de maig, l’AMPA del Pere IV va participar el el Forum de les families i la educació a Catalunya. La Pati Sarrias, la Ruth Amat i la Belen López van ser-hi en representació de l’escola. L’acte va aportar noves idees que es podran plantejar en la propera junta el proper 5 de maig.

En primer lloc, durant l’acte l’Anna Ramis, pedagoga, va explicar quines tres grans actituds poden beneficiar a les ampas:
– Aprofitar l’oportunitat, estar a punt per convertir un imprevist en una nova activitat o manera de fer a l’ampa
-Desquadra-te del que sempre s’ha fet, es a dir, evitar les frases tipus com es que sempre s’ha fet així , això no ho hem fet mai…….open your mind 😉
-Imaginació a l hora de transmetre valors, generar moltes activitats per senzilles que siguin, però amb constància i treballar els valors de forma divertida, motivada.

Després van presentar diferents experiències :
1. Escola Pare Manyanet
Tenen la comissió del voluntariat i solidaritat, on treballen de forma real i implicada famílies escola i alumnes en diferents projectes de voluntariat, com ara en el Banc dels aliments, on no només recullen aliments, sinó que també formen part dels voluntaris que distribueixen i separen els aliments, agrupant-se segons edats i capacitats. També col.laboren amb Sant Joan de Deu, amb el parc de Collserola, organitzant una sortida i netejant els boscos,i finalment conviden als avis de la residència de Gent Gran que tenen a prop a veure alguna de les activitats, així com els hi porten roses per Sant Jordi.

2.Badalona 7
L’Ampa potencia molt la sostenibilitat, reduint el consum de paper, gestionant la venda de l’ecotó (una mena de bossa per l esmorzar) molt bé de preu i venent la a. L’institut per afavorir l’utilització.Tambe organitzen unes jornades d’energies renovables, i han fabricat petits forns solars que un cop l’any fan servir organitzant alguna festa.
També va semblar interessant el Consell de Delegats, format per dos delegats de cada curs, que es reuneixen de forma periòdica per recollir els interessos de tots els alumnes, fer ho arribar als mestres (hi ha un coordinador de delegats) i tambe reunint-se amb l ‘ampa per tal de poder ajudar-se mútuament. Les reunions solen ser a l’hora del pati, i després ho fan arribar a la resta d’alumnes en les tutories.

3.IES Mercè Rodoreda
Mercat Solidari, venen materials de tota mena de segona mà, i els diners els hi serveixen per ajudar a gent amb necessitats.

Una experiència interessant que va aportar moltes idees, sempre suscceptibles de formar part també de les nostres iniciatives.