El dia 26 de maig a les 16:30 l’AMPA, juntament amb l’escola, us convida a participar de les activitats que es faran al pati per inaugurar la Setmana Verda del PereIV. Per aquest motiu, hem organitzat una jornada de conscienciació per parlar als nostres fills de la gran paradoxa que existeix al nostre planeta: l’aigua és abundant, però un recurs escàs.

Una característica que diferencia al nostre planeta de la resta és l’enorme quantitat d’aigua que hi trobem, per això se l’anomena Planeta Blau. Té aquest nom perquè 3/4 parts de la superfície del planeta és aigua. Però la gran majoria és salada. Només una petita part d’aigua dolça  (el 0,007% del total d’aigua del planeta) és utilitzable pels humans. És ben escassa! A part de ser escassa, la seva proximitat a les persones fa que sigui un recurs fàcilment contaminable.

Per això, des de l’AMPA hem organitzat un seguit d’activitats que creiem ajudaran als nostres fills a ser més conscients de la importància de no malbaratar l’aigua ni a casa ni a l’escola:

           Concurs de fotografia “L’Aigua és Vida. Cuida-la”. Premi d’una Smartbox en família. Podeu enviar les vostres fotografies fins el dia 20 de Maig.

           Visualització del documental “El milagro del agua” a tots els cursos durant horari lectiu.

           Tallers i jocs en familia al pati de l’escola el dia 26 de maig per la tarda:

  • Els colors de l’aigua:  Pintar un mural col·lectiu sota el lema “L’aigua és vida. Cuida-la”.

  • La Noaga, l’aigua i nosaltres: jocs al pati sobre la importància de l’aigua

  • De gota en gota: Cada gota compte, què puc fer jo per no malbaratar aigua?

A més a més, us convidem a fer una xocolatada al pati i a escoltar la fantàstica Batukada del PereIV.

 

 I quin és el compromís que fem des de l’AMPA?

Les aixetes ens permeten d’una manera senzilla i sense grans canvis disminuir el consum d’aigua i evitar-ne el malbaratament. Des de l’AMPA de l’Escola PereIV s’ha decidit canviar part de la instal·lació de les aixetes de l’escola per amb una petita actuació com aquesta, aconseguir un ús mes eficient i efectiu de l’aigua. Però també cal que entre tots conscienciem als nostres fills sobre fer un bon ús d’aquest bé escàs.

És important que els nostres fills descobreixin que la cisterna del vàter té 2 botons i que un serveix per no buidar-la del tot (només llença 3 litres d’aigua cada vegada que el premem). Que no ens podem adormir a la dutxa, en tot cas, que sigui amb l’aixeta tancada, ja que amb 8 minuts (60 litres) en tenim prou per dutxar-nos. En canvi, necessitem 150 litres per banyar-nos. Que si plantem plantes que necessiten poca aigua als nostres jardins com el romaní, l’espígol o la ginesta, en comptes de gespa i avets, estalviaran aigua. Que gastem la mateixa quantitat d’aigua si engeguem el rentaplats i la rentadora quan està carregada fins el capdamunt que si només té una peça de roba o cassola. I que el vàter no és una paperera, tot i que s’hi assembla.

  Com ens pots ajudar?

Necesitem que pares i mares voluntàries ens donin un cop de mà amb el canvi de la instal·lació de les aixetes de l’escola. No és una feina complicada, però requereix d’unes quantes mans. Ens ajudes?