Aquest dissabte 2 de juny el nostres alumnes de 4t van participar a la festa final on es va presentar el Camí9. Cinc escoles de l’Espai AMPAs Camí escolar-Espai amic del Poblenou, aquest curs han fet realitat el Camí9. Emmirallant-nos en el metrominuto, una iniciativa promoguda des de la xarxa Ciudades que caminan (projecte premiat amb el premi europeu de la mobilitat per considerar-se el primer mapa de transport a peu d’Europa) que es basa en els principis recollits per la Carta dels Drets del Vianant, adoptada pel Parlament Europeu i, la Carta Internacional del Caminar; hem pogut entrar a l’aula.

Feia temps que volíem implicar més activament les escoles amb el Camí escolar i, aquesta ha estat una oportunitat fantàstica per fer-ho. Depenent del centre, han participat grups d’infants de 3r, 4t i 6è i, esquematitzant força el treball dut a terme, podríem dir que han creat un plànol pensat per visualitzar diferents rutes, semblant al plànol d’un metro, que indica les distàncies i, els temps, entre diferents punts del barri, tot desplaçant-se a peu.

Primer varen escollir els punts concrets que configurarien el plànol del Cami9, després van treballar aquests punts (fitxes) i, finalment van fer una sortida de camp, amb el tutor i familiars, per recórrer algunes d’aquestes distàncies calculant els temps en caminar-les.En el cas del Pere IV es va fer ús d’una aplicació per fer els càlculs  Un cop reunides les dades, la representant de la cooperativa ETC que treballa per l’IMEB i la resta de membres de l’Espai AMPAs van dissenyar el plànol i preparar la festa final on es va presentar el Camí9 al barri el passat dissabte.

Va resultar ser un èxit i agraïm a les nostres mestres de 4t del Pere IV la seva col.laboració i implicació al projecte.

Espai AMPAs Camí escolar-Espai amic de Poblenou