Marta Sàbat, antropòloga i educadora, presentarà els resultats de la recerca sobre la participació de les famílies en el sitema educatiu.

L’inici de la investigació va ser el 2014 amb el projecte Famílies amb Veu liderat per la Fundació Bofill, la FAPAC i totes les federacions d’AMPA de Catalunya. El curs següent, per la recerca de la seva tesi doctoral, Marta Comas va centrar l’observació en el “cas” de la mobilització que hi va haver a les Balears pel pacte de l’educació, i el “cas” de la Plataforma per l’educació pública del Poblenou mobilitzada des de fa deu anys per un conflicte amb l’escolarització (manca de places, noves escoles, etc). Aquí  va participar a les reunions, visitant les escoles i les Ampes al llarg del curs escolar 2015-16. De tot plegat, n’apareix una fotografía que ens pot ajudar a reflexionar sobre el propòsit de la participació, l’efectivitat de les mobilitzacions, l’abast dels participants que es mobilitzen, i treure conclusions que ens ajudin a seguir avançant cap un model educatiu de qualitat, equitatiu, i democtràtic.

A la segona part, mitjançant una eina de participació telemàtica compartirem les opinions del públic i matitzarem les conclusions.

          DATA: dimecres, 29 de novembre

          LLOC: Sala d’actes de Can Saladrigues

          HORA: 18h