DSC_0009

Aquest matí m’he dirigit a l’escola tenint la  certesa que no em fallarien. Així ha estat. Puntualment a les onze, famílies de l’Escola Pere IV, i de l’Institut 4 Cantons i membres de la Plataforma s’han arromangat, i hem carregat cinc cotxes plens de la vostra solidaritat, quilos i quilos de roba d’hivern per a aquells que ho necessiten.

Xino-xano hem arribat al lloc de recollida, una antiga fabrica de cartró a Sant Adrià del Besos, al costat del riu, en un carreró omplert de gom a gom de cotxes i furgonetes, plenes de solidaritat com les nostres, dobles fileres de solidaritat.

A la porta ens esperava el Jordi, ( membre de la Comissió Pedagògica), fent fotos de tot el que ens envoltava, i m’hagués agradat en aquell moment, que tots/es puguéssiu veure allò que van veure amb els nostres ulls quan vam entrar a la fabrica.

El lloc, un edifici impressionat que en altres temps havia estat una fabrica de cartró, s’obre davant dels nostres ulls com un gran magatzem d’amor, il·lusió i solidaritat.

Centenars de persones voluntàries s’ encarreguen de classificar i posar el material en caixes. Gent de diferents edats, procedències, estaments… hi havia bombers, associacions de lleure,ampas, jubilats.. Tot un ventall de persones amb un únic objectiu, ser solidàries amb aquells qui pateixen.

Sovint es plantegem si aquestes campanyes que encetem arriben a bon port. Algunes vegades sí, d’ altres no, però el que sí puc constatar és que posem el nostre cor i el nostre servei desinteressat per aquells que ho necessitin.

Seria bonic seguir apostant per que les nostres comunitats afavoreixin aquests iniciatives que demostren que amb petits grans de sorra, fem grans platges, enormes mars i  grans oceans.