TAST D’ACTIVITATS EXTRAESCOLARS DEL PERE IV PER AL CURS 17-18

Dissabte, 6 de maig del 2017

 

Si no tens clar quines activitats extraescolars t’agradaria fer el curs vinent, VINE I FES UN TAST!

 

A continuació detallem les activitats i a quins alumnes van adreçades:

ART (Arts&Crafts)

Alumnes que actualment estan cursant P3 i P4

“Pinta-contes” P3, P4 i P5

És un taller inspirat en els clàssics contacontes de titelles, on els narradors són els infants i el/la monitor/a. Expliquem contes, cançons i endevinalles que expressen els valors del lleure, i ho representem amb diversos recursos plàstics (pintura, volum, reciclatge, teatret d’ombres, etc.). A part del component escènic i l’estona del conte, el taller compta amb exercicis on els nens i nenes poden experimentar amb les tècniques i els personatges del conte explicat.

Alumnes que actualment estan cursant des de P5 fins a 5è

“Arts & Crafts” 1r a 6è

“La Màquina del Temps”, construïda per cada grup, és l’encarregada de transportar-nos a diferents èpoques de la Història de l’Art i ens ajuda a conèixer diferents artistes i moviments. En cada parada en la línia del temps experimentem amb diverses tècniques artístiques: carbonet, pastel, tinta xina, aquarel·la, guasch, tremp d’ou, retoladors, ceres, anilines, paper maixé, fang, etc. I intercalem treballs acadèmics amb treballs lúdics per apropar-nos a les diferents sensibilitats i preferències dels nostres alumnes. “La Màquina del Temps” es posa en marxa realitzant dinàmiques de grup, per així poder treballar també els valors del lleure i la convivència.

Alumnes que actualment estan cursant des de 3r fins a 5è

“Manualitats i bricolatge DIY” 4t, 5è i 6è.

En aquest taller construïm objectes útils per a la vida quotidiana i ens acostem a la tasca dels dissenyadors (industrials, gràfics i tèxtils). Treballem amb diversos materials i tècniques com fusta, cartró dur, paper maixé, guix i filferro, feltre i llanes, etc. per construir allò que prèviament hem imaginat i dibuixat. El programa del curs es basa en tres valors fonamentals: el reciclatge i respecte pel medi ambient, la igualtat de gènere i la filosofia “DO IT YOURSELF”.

 

BATUKADA

Alumnes que actualment estan cursant des de P5 fins a 5è

El tast es farà assistint a una de les classes

26 de maig (divendres)

–          Per als nens i nenes, de 16:30 h a 17:30 h.

–          Per a pares i mares, de 17:30 h a 18:30 h.

 

ESPORTS (Cet10)

Alumnes que actualment estan cursant P3 i P4

–       Ballem

–       Iniciació esportiva

–       Minibàsquet

Alumnes que actualment estan cursant P5

–          Bàsquet

–          Minitrampolí

–          Patinatge urbà

–          Zumba Kids

NOTA: Si hi ha cap nen/a de Primària que vol provar alguna activitat concreta, podrà fer-ho durant la setmana del 8 a l’11 de maig (durant la realització de l’activitat). La inscripció es farà mitjançant la mateixa butlleta, indicant en el camp de Comentaris l’activitat que vol provar.

Pares i mares

–          Patinatge urbà

–          Teatre

 

ESCACS

Alumnes que actualment estan cursant des de P5 fins a 5è

El escacs posseeixen totes les qualitats per esdevenir una excel·lent eina pedagògica, intel·lectual, esportiva i social. Estan reconeguts com un esport però, a diferencia d’altres més convencionals, els escacs desenvolupen i potencien continguts i valors de tipus educatiu, lògic, psicològic i sociològic, entre d’altres, als nens que els practiquen. A més a més, s’ensenyen jugant, amb els grans beneficis que la llibertat d’un joc atorga.

 

IOGA

Alumnes que actualment estan cursant des de P3 fins a 5è

L’objectiu del ioga és treballar l’equilibri, la concentració, la força i la respiració, i per tant, és a través de la pràctica de postures i exercicis respiratoris, i dins d’un espai de tranquil·litat i confiança, on els nens es diverteixen i es relaxen.

Beneficis: Respirar amb més consciència, millorar la flexibilitat, enfortir l’esquena, millora postural, millorar la concentració, l’autopercepció i la relaxació.

Cada nen fa un treball personal, seguint el seu propi ritme i respectant-se les diferències sense competició.

Babyogui utilitza la Metodologia Suryakiranam, desenvolupada per Isabel Cervantes, després de més de 20 anys d’experiència fent ioga amb nens i adolescents

 

KIDSBRAIN

Alumnes que actualment estan cursant des de P3 fins a 5è.

KidsBrain ensenya als nens com fer càlculs mentals ràpids visualitzant els moviments de l’àbac i té 3 grans objectius: 1/ Fer les matemàtiques tangibles d’una forma lúdica i divertida; 2/ Millorar la seva capacitat intel·lectual; 3/ Aprendre el llenguatge matemàtic en anglès, ja que el llenguatge vehicular de les sessions és l’anglès.

L’activitat KidsBrain està dissenyada, entre altres coses,  per estimular el desenvolupament cognitiu i l’interès d’un nen en l’aprenentatge, amb la finalitat d’ajudar a assentar les bases per a l’èxit a l’escola i a la vida adulta. El desenvolupament cognitiu és el conjunt d’activitats mentals que realitza el nen per aprendre i resoldre problemes: comprèn la memòria, la concentració, l’atenció, la percepció, la imaginació i la creativitat.

 

KB EXPERIENCES: Desenvolupament creatiu en anglès!

Alumnes que actualment estan cursant des de P3 fins a 5è

KB EXPERIENCES engloba activitats de: Handmade activities, Story Telling, Science Lab; els nens inventen els seus propis contes i cançons, desenvolupen habilitats d’expressió corporal a través del representacions, es converteixen en constructors, pintors, enginyers… No hi ha límits per desenvolupar la imaginació i la creativitat dels nens! Tota l’activitat es desenvolupa en anglès (acompanyada de vídeos, explicacions i vocabulari) perquè els alumnes se submergeixin en la llengua anglesa gairebé sense esforç.

MECANOGRAFIA

Alumnes que actualment estan cursant 4t i 5è

Es fa evident, sigui en l’àmbit que sigui, que cal saber teclejar correctament. Tant en els estudis com a la feina, a l’hora d’escriure un e-mail, fer treballs, redactar un escrit, etc.

Un alumne que escrigui a 200 pulsacions per minut pot escriure en 1 hora el que abans feia en 5 hores.

ROBÒTICA

Alumnes que actualment estan cursant des de P4 fins a 5è

IGNITE Serious Play SL organitza un taller de robòtica de 2 h, disponible des dels 5 anys en endavant. En aquest taller els assistents gaudiran d’un projecte col·laboratiu de Zoo de Robots amb material de LEGO Education, on mecanitzaran una sèrie d’elements com engranatges, eixos-rodes, politges, etc., per obtenir així una màquina motoritzada en moviment, com un gos, un insecte tipus “Star Wars”, etc.

IGNITE Serious Play SL facilitarà les capses adients per a cada franja d’edat, i es possibilitarà que els pares puguin gaudir-ne i participar familiarment.

Es projectaran treballs realitzats per nens i nenes a nivell internacional, amb relació als projectes que estem desenvolupant de màquines Leonardo Da Vinci i robòtica social.

 

PER ALS PARES I MARES

 

PATINATGE URBÀ

TEATRE

BATUKADA (el tast es farà el 26 de maig amb els nens)

NOVETAT:

IOGA

INSCRIPCIONS AL TAST

Tothom que vulgui provar una o diverses activitats ha d’inscriure’s abans de divendres 21 d’abril omplint la butlleta que trobareu aquí.

Si preferiu fer-ho presencialment, trobareu butlletes a Secretaria de l’AMPA.

Si no us funciona l’enllaç i no us va bé passar-vos per Secretaria, podeu escriure un e-mail a ampa.extraescolars@pereiv.cat  indicant el nom i curs actual de l’alumne i l’activitat o activitats que vol provar.

 IMPORTANT: La realització de les activitats queda supeditada al nombre d’inscrits.

PER APUNTAR-VOS AL TAST  CLIQUEU AQUI