Benvolguts/des,

Com ja sabeu, avui dia 3 d’octubre hi ha convocada una jornada d’aturada general arran dels fets violents succeïts aquest diumenge a diversos punts de Catalunya.

Com a famí­lies del Poblenou volem mostrar el nostre rebuig i la nostra condemna més enèrgica envers qualsevol tipologia de violència. Sota el lema Som Famílies i Escoles de Pau i allunyats de qualsevol consigna polí­tica, volem solidaritzar-nos amb les persones i les escoles que van patir una violació terrible dels seus drets més fonamentals.

Tots som responsables de que el món sigui cada dia un lloc més just, més pací­fic i més segur pels nostres fills i filles. La pau es construeix dia a dia, pas a pas, entre tots i totes. I ho podem fer des de casa, a l’escola, al carrer… Només cal relacionar-nos amb els altres des del respecte, el diàleg, posant la paraula per damunt dels insults i les baralles, i mai des dels prejudicis i l’agressivitat.

Les famí­lies del Poblenou desitgem viure en una ciutat i en un paí­s de pau, on les persones es respectin, s’ajudin i mirin de resoldre els conflictes a partir del diàleg, sense agressions verbals ni fí­siques. Estem convençuts que la millor manera de poder resoldre els conflictes és parlar i escoltar amb respecte. Parlar per exposar els propis punts de vista, escoltar per saber i entendre què pensen els altres i a partir d’aquí, amb generositat, trobar conjuntament solucions i respectar-les.

Aquest matí us convidem a omplir la nostra Rambla de flors per defensar la pau i la dignitat de totes les persones que convivim en aquest territori. Les famílies i escoles que formem el Poblenou volem continuar educant els nostres fills en els valors de la llibertat, la tolerància, la diversitat i la convivència pací­fica.

Gandhi va dir: No hi ha camí­ per la pau. La pau és el cam픝.

I AL POBLENOU #SOM FAMILIES I ESCOLES DE PAU.