Avís: Aquest es el BLOC de l ‘AMPA del CEIP Pere IV i per extensió de tota la comunitat de persones que tenen relació amb l’escola. La informació i les opinions que aquí es publiquen son propietat i responsabilitat dels qui las emeten i no tenen perquè coincidir amb la línea de l ‘AMPA
——————————————————————————————

Text: Anònim

Tots som mares o pares però, recordeu què abans hem estat infants?
Recordeu quan les amiguetes jugaven a saltar a la corda i a nosaltres no ens deixaven, o quan arrenglerats a la paret escollien un a un els jugadors del proper partit de futbol i a nosaltres mai ens triaven? Feia mal, molt mal.
Fa uns dies vaig presenciar una escena, dins l’ escola, que mai hauria d’haver succeït. Era l ‘hora d ‘entrada i tots els infants disposats en fila esperaven ordenadament dins la seva zona el moment d’ entrar a classe. De sobte una persona va trencar el protocol, va traspassar la zona, es va acostar a la fila i va començar a repartir selectivament invitacions per a una festa d’aniversari. Passava un a un per davant dels nens i nenes: tu SI, tu NO, tu NO, tu SI, tu…
L’ alegria dels “escollits” era el flagell dels “rebutjats”. Com a persona vaig sentir una gran pena veient la careta dels descartats, com a mare/pare, una gran ràbia. Quina crueltat! i després diuen que els infants són cruels.
Estic segur que aquest fet es va produir per ignorància, per desconeixement, i que per descomptat no hi havia cap intenció de ferir a ningú. També em consta que el professorat intenta evitar-ho però prou feina té tenint cura dels nostres fills per dedicar-se també a vigilar els grans.
El motiu d’ explicar això no és assenyalar ni denunciar ningú és (potser soni pretensiós) EDUCAR. 

No estic dient que es convidi a tothom, cada un faci el que vulgui, però amb discreció per no ferir els infants, potser encara ignorants d’aquest fet, i per no ferir a les mares/pares que veuen com el seu fill/a es rebutjat públicament.