EL SETMANARI DE LA FAPAC

13 d’octubre de 2016

ASSEMBLEA GENERAL FAPAC
Dissabte, 19 de novembre de 2016
Institut Badalona VII
AMPA, reserveu-vos la data!
LA COMUNITAT EDUCATIVA FA FRONT COMÚ A GIRONA
Després d’un temps d’inactivitat, el MUCE (Marc Unitari de la Comunitat Educativa) ha tornat a reactivar-se perincidir en l’educació a les terres gironines. Aquests dies ha presentat en roda de premsa els seus objectius i les seves prioritats que passen per evitar nous tancaments, denunciar la manca de recursos i alertar de la massificació a secundària. La primera acció ha estat presentar una moció a l’Ajuntament per reclamar la construcció d’un nou institut.
Elisa Solé és la nova presidenta de la FaPaC a Lleida
En el marc de l’Assemblea territorial del 8 d’octubre es va fer la renovació de la junta de la federació a les comarques lleidatanes.Ismael Alfaro, a qui agraïm la seva dedicació durant sis anys com a president, va deixar pas a Elisa Solé (escola Enric Farreny de La Bordeta) qui d’ara endavant ocuparà el càrrec. Promoure la vida associativa i mirar amb atenció l’educació especial i l’escola rural són alguns dels objectius a curt termini.
Participem a la Fira d’Economia Solidària de Catalunya 
Una edició més, la FaPaC serem presents a la FESC que se celebrarà els dies 21, 22 i 23 d’octubre al recinte deFabra i Coats, al barri de Sant Andreu de Barcelona. La federació aposta per promoure la solidaritat i el consum responsable com a principal valor de participació de les famílies a l’escola. Continuem defensant projectes que aportin valor i resolguin necessitats. Us hi esperem!
Plurilingüisme i diversitat cultural
La diversitat cultural és una realitat que trascendeix també a l’àmbit educatiu on s’ha de tenir una especial atenció davant les problemàtiques que poden sorgir tant si parlem de valors, costums, idiomes, etc. Aquesta jornada, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, comptarà amb la participació de la FaPaC en la taula rodona “Educació plurilingüe i entitats socioeducatives”. El 29 d’octubre, a les 10.00h.
PROPERES ASSEMBLEES TERRITORIALS

Reserveu-vos les següents dates. Us esperem a les trobades d’AMPA que farem al vostre territori. A més d’escollir les juntes, compartirem experiències, ens coneixerem i definirem quines són les nostres prioritats d’actuació. No hi falteu per dir-hi la vostra!

  • ASSEMBLEA MARESME-VALLÈS ORIENTAL – Dissabte 15 octubre (10.00 a 13.30h), a Mollet del Vallès.
  • ASSEMBLEA BAIX LLOBREGAT – Dissabte 22 octubre (10.00 a 14.00h), a Sant Vicenç dels Horts.
FORMACIÓ
Continuem amb la programació de cursos dirigits a les AMPA. Tenim programats cursos a diversos punts del territori sobre gestió d’AMPA, participació en consells escolars i higiene nasal. Consulteu l’espai de formació de la nostra web i apunteu-vos a la formació que més us convingui.
AGENDA
Jornada “Equitat educativa i innovació”
Amb la participació d’Àlex Castillo, vocal d’Igualtat d’Oportunitats de la FaPaC i expresident de la federació.
Dissabte, 22 d’octubre
De 10.30 a 14.00h
Al Centre Cívic Nord de Granollers