Extraescolars13

Benvolgudes famílies:

Com cada any, us presentem les activitats extraescolars per al proper curs, en aquesta ocasió, el 2013/14.

Novetats

ALEMANY. Aquest curs, de P4 a 6è de Primària, oferim com a segona llengua estrangera l’alemany, la llengua amb més parlants nadius a la Unió Europea.

ANGLÈS. Passa a oferir-se també a P3 i tindrà continuïtat a l’Institut Quatre Cantons, amb l’objectiu que els alumnes puguin examinar-se del First Certificate o l’Advanced abans d’acabar l’ESO.

BALLEM. Activitat nova per als alumnes de P4 i P5.

MÚSICA. A P3 passa a oferir-se a partir del novembre, en lloc del febrer.

PISCINA. Passa a oferir-se també per a P3 i 2n-3r de Primària.

Activitats

ALEMANY. S’ofereix de P4 a 6è de Primària. S’acabarà de definir en funció de les inscripcions rebudes. La idea és fer 1 h a Infantil i 1,5-2 h a Primària (en un sol dia). Empresa per determinar. Preu aproximat: 40 €/mes per 1,5 hores a la setmana.

ANGLÈS. S’ofereix de P3 a 6è de Primària. Continuem amb el British Council, entitat sense ànim de lucre constituïda com a Delegació a Espanya de la Fundació Britànica British Council. Els professors són nadius de parla anglesa, tots ells titulats i amb experiència, especialment amb alumnes joves. L’aprenentatge es basa en diferents activitats orals i lúdiques, com ara jocs, contes, petites representacions, cançons, projectes, pòsters… A primària també s’utilitza un llibre de text per al desenvolupament de la lectoescriptura en anglès. Especial atenció a l’accent en l’expressió oral.  De P3 a 1r de Primària, berenaran durant la classe. Realització durant el curs de tests, per a una avaluació contínua i el registre del progrés de l’alumne, i d’entrevistes de seguiment amb els pares. British Council. Preu:  771 €/curs per 2 hores a la setmana (60 hores l’any amb un mínim de 8 alumnes/grup). 5 % de descompte per a germans.

ART. S’ofereix a tots els cursos de Primària. Faran activitats artístiques i plàstiques amb relació a les edats del nens: pintura, dibuix, creació de joies amb diferents materials (feltre, decopatch, pasta de sal, ganxet, etc.), reciclats… Mestres de l’escola d’Art de la Rambla del Poblenou. Preu: 17 €/mes.

ART EN FAMÍLIA. Activitats artístiques i plàstiques en família pels alumnes d’Infantil: pintura, fang, tapís, decopatch, etc. Mestres de l’escola d’Art de la Rambla del Poblenou. Preu: 17 €/mes.

AULA D’ESTUDI. Per als alumnes de 4t a 6è de Primària que facin alguna activitat extraescolar de 17:30 h a 18:30 h a l’escola. El monitor de CET10 romandrà amb els nens i nenes al menjador controlant l’activitat, ajudant els qui ho necessitin i garantint un clima de treball i estudi. Els alumnes tindran una estona per berenar i posteriorment començaran a fer la feina. Activitat estrictament d’estudi. En el cas que algun alumne incompleixi repetidament les normes d’estudi, es parlarà amb la família i no es podrà tornar a quedar. CET10. Preu: 6,70 €/1 dia setmana, 12,90 €/2 dies a la setmana, 18,80 €/3 dies a la setmana i 25,30 €/4 dies setmana.

BALLEM. Activitat nova per als alumnes de P4 i P5. El ball és una expressió artística que té com a eina bàsica el moviment natural i espontani del cos. Especialment recomanada per als infants, ja que els ajuda a expressar emocions, a tenir coneixement d’ells mateixos i a reforçar la conscienciació corporal, així com a desenvolupar més fàcilment habilitats bàsiques com escoltar, cooperar, etc. Els nens i nenes han d’anar vestits amb roba còmoda i esportiva. CET10. Preu: 12’25 €/mes/1 dia  a la setmana. Als nens que facin un dia d’Iniciació esportiva i un dia de Ballem se’ls facturarà 18,50 €/mes i no la suma de les dues activitats.

BÀSQUET. Activitat per als alumnes de 2n a 6è de Primària. Esport col·lectiu d’oposició, de cooperació i mixt (en alguns casos), on es desenvolupen diferents habilitats tècniques i tàctiques. Els nensi nenes de 2n de Primària participen en una lliga interna que s’inicia el mes de gener i que suposa un o dos partits mensuals contra equips d’altres escoles del districte. Les competicions ordinàries comencen a partir de 3r de Primària i des del començament del curs (octubre). És molt important que els nens i nenes vagin vestits amb roba esportiva, calçat de bàsquet i cabells ben recollits, i que no portin rellotges, collarets, polseres, etc. CET10. Preu: 20,50 €/2 dies a la setmana + partits de lliga interna a partir del gener i 27’50 €/mes/2 dies a la setmana + partit (amb competició, llicències, equipació).

BATUKADA – PERCUSSIÓ. S’ofereix per a tots els alumnes de Primària. Es farà cada 15 dies (dos divendres al mes). Activitat on es treballaran les tècniques del món de la percussió i el ritme, creant un grup per poder amenitzar les festes de la nostra escola i les cercaviles al barri (carnaval, festes de maig, etc.). Grups per edats. S’oferirà un grup d’adults en altres horaris per poder acompanyar els nostres fills. Brincadeira. Preu: 15 €/mes.

CAPOEIRA. Activitat per a tots els alumnes de Primària, on s’iniciaran a partir d’un treball col·lectiu i lúdic en el desenvolupament de qualitats físiques com ara resistència, flexibilitat, agilitat, coordinació i ritme. Moviments naturals realitzats amb força, equilibri i energia, sempre sota el principi de la no resistència i de la no utilització de la força bruta. Asociación cultural Dos Anjos. Preu: 20 €/mes/1 dia a la setmana.

FUNKY – DANSA MODERNA. Per a tots els alumnes de Primària. Activitat de ball modern per aprendre a seguir el ritme de la música, treballar diferents passos, muntar coreografies, etc. Els nens i nenes han d’anar vestits amb roba còmoda i esportiva, així com calçat adequat per a l’activitat. CET10. Preu: 18,50 €/mes/2 dies a la setmana i 12,25 €/mes/1 dia a la setmana.

INICIACIÓ ESPORTIVA. Activitat per als alumnes de P4 i P5. Conjunt d’activitats destinades a potenciar el desenvolupament motor dels infants mitjançant exercicis lúdics i engrescadors adaptats a la seva edat. Pretén que puguin gaudir d’una pràctica esportiva polivalent i aconseguir que l’infant estableixi una relació positiva amb si mateix, els objectes, l’espai, el temps i els altres. És important que els nens i nenes vagin vestits amb roba i calçat esportiu. CET10. Preu: 18’50 €/mes/2 dies a la setmana i 12,25 €/mes/1 dia a la setmana.

MINI-TRAMPOLÍ. Activitat per a tots els alumnes de Primària, on s’iniciaran en una de les modalitats de la gimnàstica més completes i divertides mitjançant el desenvolupament de l’esquema motor (córrer, saltar, caure), l’esquema postural (equilibri, lateralitat, flexibilitat) i les habilitats personals (autonomia, afany de superació, esforç). Aprendran diferents elements tècnics propis del trampolí, així com elements de gimnàstica a terra. Els alumnes han d’anar vestits amb roba esportiva (malles si és possible), mitjons blancs i cabells ben recollits. CET10. Preu: 18’50 €/mes/2 dies a la setmana i 12,25 €/mes/1 dia a la setmana.

MÚSICA. S’ofereix de P3 a 6è de Primària. Mètode creatiu per a l’aprenentatge musical MusicActiva, amb la improvisació, composició i interpretació integrades des del primer moment de l’aprenentatge. Els grups d’Infantil faran una hora a la setmana i treballaran el llenguatge musical mitjançant el conte “Viatge al país dels sons meravellosos”. Els grups de Primària faran una hora i mitja de llenguatge musical (matèries: ritme, mètrica i melodia) en un sol dia a la tarda, i mitja hora a la setmana d’instrument al migdia. A partir de 3r o 4t de Primària treballen també la improvisació i la lectura a vista en grups de 2-4 alumnes en els anomenats “laboratoris d’instrument” i grups de Combo de música moderna. MusicActiva. Preus: Infantil: 34 €/mes 1 h/set. Primària: llenguatge musical 42 €/mes 1 h 30/set. Instrument individual 55 €/mes 30 min/set. (des de 1r de Primària), laboratori d’instrument 21 €/mes 30 min/set. (des de 3r o 4t de Primària). 15 % dte. per a germans.

PATINATGE URBÀ. Activitat per a tots els alumnes de Primària. Es busca que els alumnes que comencen aprenguin a patinar i els que ja en saben puguin adquirir més coneixements i destreses en la pràctica d’aquesta modalitat esportiva, mitjançant exercicis per millorar la tècnica i diferents tipus de jocs. Per realitzar aquesta activitat és obligatori portar les següents proteccions: casc, genolleres, colzeres i canyelleres. CET10. Preu: 12,25 €/mes/1 dia a la setmana (16:30 h a 17:30 h per a 4t, 5è i 6è), 14,50 €/mes/1 dia a la setmana (16:30 h a 17:45 h per a 1r, 2n  i 3r)

PISCINA. Iniciació a la natació per als alumnes de P3, P4 i P5. Aniran al Centre Municipal Esportiu Can Felipa acompanyats de dos monitors de menjador. Dinaran quan tornin de la piscina. Els alumnes de 2n i 3r de Primària poden continuar perfeccionant la natació, en aquest cas en horari de tarda i també a Can Felipa. Can Felipa. Preu: 65 €/trimestre aprox.

PRE-ESPORT. Continuem amb l’activitat per als alumnes de 1r de Primària. Inicia els infants en el coneixement i la pràctica dels diferents esports i millora la condició física de forma genèrica. És important que els nens i nenes vagin vestits amb roba i calçat esportiu. CET10. Preu: 18’50 €/mes/2 dies a la setmana.

TEATRE. S’ofereix de P4 a 6è de Primària. A P4 i P5 els nens i nenes es divertiran jugant amb personatges de contes tradicionals. Per als alumnes de Primària es faran classes de teatre on aprendran a expressar-se, escoltar, dominar el cos i la veu tot descobrint els personatges d’un conte. Lazzigags. Preu: 30 €/mes aprox.

VELA. Activitat per als alumnes de Primària. Consisteix en la iniciació a l’esport de la vela lleugera. El curs consta de 4 dies seguits (2 hores al dia) en els mesos de juny i setembre (1r de Primària no pot començar fins setembre de 2014, just abans de començar 2n). Començaran amb un nivell bàsic i podran anar assolint nivells. Activitat de continuïtat. És imprescindible que sàpiguen nedar. Aprenen a preparar el “raquero” o el “week-end” (taps, timó, aixecar veles…) durant 15 minuts i després surten a navegar. S’ofereix l’activitat simultània per a pares i mares. Centre Municipal de Vela. Port Olímpic. Preu: 65 €/curs aprox. per 4 dies. Desplaçament amb autocar acompanyats per pares i mares voluntaris (opcional).

Informacions generals

Data límit d’entrega fitxa d’inscripció

Dilluns 10 de juny. Heu de presentar els dos impresos d’inscripció a la secretaria de l’Ampa.

 

Normativa

Us recordem que és molt important que llegiu la normativa de les activitats extraescolars que us hem lliurat juntament amb aquesta carta de presentació.

Data d’inici de les activitats

Dilluns 30 de setembre 2013.

Contacte

Adreça del bloc de l’Ampa, on trobareu tota la informació actualitzada:

http://blocampa.wordpress.com/extraescolars

Per a qualsevol dubte, podeu contactar-nos a la secretaria de l’AMPA per correu electrònic o presencialment en l’horari habitual: ampa.secretaria@gmail.com

Mostres d’extraescolars i reunions informatives

  • Reunió informativa del British Council: dilluns 27 de maig a les 18:45 h a l’escola

  • La mostra de música (Primària) es farà al teatre de Can Felipa el dissabte 1 de juny a la tarda (de 17 a 21 h aprox.). Es dedica una hora a cada instrument.

  • La mostra d’extraescolars d’esports es farà el dia 8 de juny a l’escola.

  • La mostra de teatre serà el 9 de juny al matí.

  • A més a més, el cap de setmana del 8 i 9 de juny s’exposaran a l’escola obres dels alumnes del Taller d’art i el Taller d’art en família.