Clica+ per veure el detall

Què cal portar

QUÈ CAL PORTAR A LES EXTRAESCOLARS?

BALLEM, INICIACIÓ ESPORTIVA, MINIBÀSQUET i ZUMBA KIDS (*): els nens/es han d’anar vestits amb roba còmoda i calçat esportiu (evitar roba rígida tipus camises, texans… i no portar sabates sinó calçat esportiu sense cordons que se’l puguin posar ells sols)

Segons l’espai on els nens/es fan l’activitat poden berenar o no:

o SÍ berenen: Minibàsquet (divendres). Fan activitat a la pista i, per tant, tenen 5-7 minuts per berenar mentre la pista queda lliure.

o NO berenen: Ballem,Iniciació esportiva (dimarts i divendres ) i Zumba Kids. Fan activitat a psicomotricitat i al gimnàs, respectivament, per tant comencen puntuals a les 16:30 h.

MINITRAMPOLÍ: els nens/es han d’anar vestits amb roba esportiva (malles si és possible), mitjons blancs i cabell ben recollit (en el cas de les nenes). NO berenen.

PATINATGE URBÀ(*): per realitzar aquesta activitat és obligatori portar les següents proteccions: casc, genolleres, colzeres i canelleres. Si cap nen/a es deixa alguna d’aquestes proteccions no podrà realitzar l’activitat per motius de seguretat. NO berenen.

BÀSQUET(*): és molt important que els nens/es vagin vestits amb roba esportiva, calçat de bàsquet, cabells ben recollits i que no portin rellotges ni collarets, polseres, etc. SÍ berenen.

AULA D’ESTUDI: SÍ berenen (tenen uns 10 minuts aproximadament)

ANGLÈS (a la tarda): SÍ berenen (fan una petita pausa)

PISCINA: NO berenen. Us adjuntem el llistat de tot allò necessari, que hauran de dur els/les vostres fills/es:

o Banyador (en el cas de les nenes pot ser biquini)

o Xancletes (si és possible que no portin sivelles, ja que són més fàcils de posar)

o Tovallola, si és possible amb forat per al cap, tipus ponxo.

o Casquet de bany (si és possible de silicona, així el cabell no es mulla tant).

Demanem que, si és possible, i per facilitar la tasca, els nens i nenes duguin posat de casa el banyador i dins la motxilla la roba interior pertinent per al canvi. Roba còmoda que sigui fàcil de posar i treure. Si tenen el cabell llarg, l’han de portar recollit.
Tota la roba, xancletes, casquet, taps per a les orelles (si n’han de fer servir), etc. han d’anar marcats amb el nom del nen/a.

Pares i mares voluntaris: Aquells pares i mares que vulguin i puguin venir a ajudar els nens a canviar-se seran molt benvinguts, i d’aquesta manera agilitzarem l’entrada i sortida. Això si, necessitem que vinguin a ajudar a TOTS els nens i nenes i que segueixin les instruccions de les monitores responsables. Si hi ha molts voluntaris mirarem la millor manera d’organitzar-ho. Gràcies per l’ajut.

ART/MANUALITATS: Cal portar una bata. NO berenen.

IOGA: Roba còmoda i mitjons antilliscants. SÍ berenen.

MÚSICA I BATUCADA. Sí berenen

ROBÒTICA, TEATRE: en aquestes activitats, de moment no és necessari portar res. NO berenen

IMPORTANT: El berenar ha de ser una cosa petita i ràpida de menjar, ja que disposen de poc temps.

(*) En cas de pluja totes les activitats esportives que es realitzen a l’exterior es traslladen a altres espais i es realitzen jocs/activitats alternatives adaptades al màxim a l’esport en qüestió.

Les activitats extraescolars que es realitzen normalment al gimnàs es poden veure afectades esporàdicament per reunions de l’escola, la qual cosa no implica que no es realitzin.

P3

P4

P5

1er


2on

3er

4t

 

 

Pares i Mares

Teniu disponible la fitxa d’inscripció a les activitats de pares i mares en el següent document:

Adults_Inscripció

Informacions Generals

Data límit d’entrega fitxa d’inscripció: Divendres 8 de juny.

Heu de presentar els dos impresos d’inscripció a la secretaria de l’AMPA. L’horari és de 8h. a 11h. i de 16:30h a 18:30h.

Data d’inici de les activitats: Dilluns 1 d’octubre de 2018.

Els ajuts econòmics per a les activitats esportives del proper curs 18-19 es podran sol·licitar al setembre, un cop iniciat el curs escolar.

ANGLÈS. S’ofereix de P3 a 6è de Primària. Continuem amb el British Council, la organització internacional sense ànim de lucre del Regne Unit per a les relacions culturals i educatives. El British Council vol que la primera experiència del vostre fill/a amb l’anglès sigui un moment feliç per a ell/a, per això amb el programa Early years d’anglès infantil per a nens de 2 a 5 anys, es tracta que els nens desenvolupin una actitud positiva vers l’aprenentatge que l’acompanyi al llarg de la seva vida.

Pots veure tota la informació del British en AQUEST DOCUMENT

Preus:

 • 1h/set (P3 – 30 hores l’any amb un mínim de 8 alumnes/grup): 432€/curs
 • 2h/set. (de P4 a 6è – 60 hores l’any amb un mínim de 8 alumnes/grup): 818€/curs

5 % de descompte per a germans.

 

 

AULA D’ESTUDI. Per als alumnes de 3r a 6è de primària que facin alguna activitat extraescolar esportiva partir de les 17:30h a l’escola. És una activitat d’estudi controlada per un monitor/a de la Fundació CET10 i que es fa càrrec dels nens i nenes garantint un bon clima de treball i ajudant a aquells que ho necessitin. Prèviament a l’inici de l’activitat, els nens/es tenen 10 minuts per berenar. Lloc de realització: menjador o aula de l’escola. Fundació CET10.

Preus:

 • 1 dia a la setmana: 7,65 €/mes
 • 2 dies a la setmana: 14,75 €/mes
 • 3 dies a la setmana: 21,70 €/mes
 • 4 dies a la setmana: 29,25 €/mes                                                               

 

 

BALLEM. Activitat per als alumnes de P4 i P5. El ball és una expressió artística que té com a eina bàsica el moviment natural i espontani del cos que ajuda als nens i nenes a expressar emocions, a tenir coneixement d’ells mateixos i a reforçar la conscienciació corporal, així com a desenvolupar més fàcilment habilitats bàsiques com escoltar, cooperar, etc. Els nens i nenes han d’anar vestits amb roba còmoda i esportiva. Lloc de realització: sala de psicomotricitat. CET10.

Preu: 14,25 €/mes per 1h/set.                                

 

BÀSQUET. Activitat per als alumnes de primària. L’esport col·lectiu per excel·lència de l’escola; un esport d’oposició, de cooperació i mixt on es desenvolupen diferents habilitats tècniques i tàctiques així com habilitats personals, un esport que educa en valors. Participen en una lliga interna organitzada per la Fundació CET10 i que suposa, com a mínim, un partit al mes contra equips d’altres escoles del districte. És molt important que els nens/es vagin vestits amb roba esportiva, calçat de bàsquet i cabells ben recollits i que no portin rellotges, collarets, polseres, etc. Lloc de realització: pistes de l’escola. Fundació CET10.

Preus:

 • Bàsquet iniciació + lliga interna – 2h/set (1r i 2n): 23’50 €/mes
 • Bàsquet competició (de 3r a 6è)
  • 2h/set (3r): 32’30 €/mes
  • 2’5h/set (5è): 35’25 €/mes
  • 3h (4t i 6): 37’75 €/mes

 

Ràtio màxima: 15 alumnes. Si hi ha més inscripcions que places es realitzarà un sorteig entre tots els nous alumnes que hagin entregat la butlleta d’inscripció dins el període establert. Tenen garantida la plaça els alumnes que van cursar l’activitat de Mini-bàsquet l’any anterior.

 

 

BATUKADA – PERCUSSIÓ. S’ofereix per a tots els alumnes de Primària. Activitat on es treballaran les tècniques del món de la percussió i el ritme, creant un grup per poder amenitzar les festes de la nostra escola i les cercaviles al barri (carnaval, festes de maig, etc.). Grups per edats. S’oferirà un grup d’adults en altres horaris per poder acompanyar els nostres fills. Brincadeira.

Preus:

 • Infant: 15 euros/mes.
 • Adult: 20 euros/mes.
 • Nen amb familiar: 25 euros/mes.
 • Dos adults: 30 euros/mes
 • Família completa: 40 euros/mes.

 

 

ESCACS. S’ofereix de 1r a 6è de Primària. La pràctica dels escacs desenvolupa la intel·ligència cognitiva, emocional i la memòria de tots els infants, i els millora la concentració i el pensament autònom i crític. Tot divertint-se treballen el respecte a l’adversari i a les regles, l’acceptació de la victòria i la derrota, l’empatia, l’honestedat, la responsabilitat, la confiança, l’afany de superació i l’amistat. Aprenen de forma lúdica a resoldre problemes tot avaluant les situacions, decidint estratègies i assumint les conseqüències de les seves pròpies decisions.

Preu: 20 €/mes per 1h/set.

 

 

INICIACIÓ ESPORTIVA. Activitat per als alumnes de P4 i P5. Els nens i nenes realitzen activitats destinades a potenciar el desenvolupament motor mitjançant exercicis lúdics i engrescadors adaptats a la seva edat. Els nens/es coneixeran i posaran en pràctica diferents esports adaptats a l’espai on realitzen l’activitat. És important que vagin vestits amb roba i calçat esportiu. Lloc de realització: gimnàs (dimarts), pista de l’escola (divendres).CET10.

Preu: 14,25 €/mes 1 dia a la setmana (1 hora).

 

IOGA. És a través del joc i de la creativitat que introduirem el ioga als petits, fent exercicis de respiració i postures de ioga de forma divertida. També es canten mantres i es pinten mandales. Amb el ioga es treballa l’equilibri, la concentració, la força i la respiració entre d’altres aspectes. Cada nen fa un treball personal, on segueix el seu propi ritme i on es respecten les diferencies sense competició. Babyogui.

Preu: 22 €/mes per 1h/set.

 

 

KB EXPERIENCES. És un mètode que de forma divertida desenvolupa la creativitat dels nens al mateix temps que aprenen anglès. Durant el curs englobem les següents tres activitats:

 • ScienceLab: Desenvolupem experiments de física, química, biologia, etc., que desperten la seva curiositat per l’entorn. Usem materials quotidians però amb resultats impactants.
 • Handmadeactivities: fem manualitats de forma original. Els donem unes indicacions però no de forma totalment guiada, sinó deixant que experimentin, de manera que l’alumne enforteixi la seva autoestima, aprenent a triar, decidir, implementar i dur a terme un projecte. A més treballem les habilitats psicomotrius del nen fomentant la seva imaginació i creativitat.
 • StoryTelling: s’introdueixen històries perquè els nens/es millorin el seu vocabulari i imaginació. S’inclouen vídeos, cançons, marionetes, etc. per fomentar la participació dels nens.

Tota l’activitat es desenvolupa en anglès (acompanyada de vídeos, explicacions i vocabulari en anglès) pel que els alumnes se submergeixen en la llengua anglesa gairebé sense esforç i adquireixen molt vocabulari. KB Experiences.

Preu: 25 €/mes per 1h/set. A principi del curs es pagarà una quota de material anual de 30€.

 

 

KIDSBRAIN. S’ofereix de P4 a 6è de Primària. Tres nivells del programa segons edat i capacitat de l’alumne (Nivells Infant, Junior i Sènior). L’objectiu de KidsBrain és desenvolupar les capacitats intel·lectuals dels nens, d’una forma lúdica i divertida. Ensenyem habilitats de càlcul mental, partint de l’ús de l’àbac i de diferents jocs. Impartit 100% en anglès. Els beneficis per als nostres nens són: fer càlculs mentals amb velocitat i  precisió (augmenta el rendiment escolar), desenvolupar habilitats cognitives (augmenta la capacitat de concentració i atenció, la creativitat, l’escolta i observació, la memòria fotogràfica i donar major autoconfiança), millorant al mateix temps el vocabulari i comprensió en anglès. Tots els professors són titulats amb experiència. KIDSBRAIN.

Preu: 30 €/mes per 1h/set. A principi del curs es pagarà una matrícula anual de 25€, en concepte de material didàctic, accés a la plataforma online i exàmens de nivell.          

 

 

MANUALITATS. S’ofereix de P3 a 6è de Primària. Es realitzen tot tipus de treballs de plàstica i manualitats treballant amb diferents materials. GuilleArt.

Preu: 18 €/mes per 1h/set.

A principi del curs es pagarà una quota de material anual de 13’50€.

 

 

MECANOGRAFIA PER ORDINADOR: Activitat pels alumnes de 5è i 6è. Amb l’arribada de les TIC a l’escola és essencial que els nens i nenes dominin la tècnica mecanogràfica, doncs els donarà clars avantatges per als treballs i al llarg de la vida acadèmica. El curs de mecanografia es divideix en dos cursos acadèmics. Els objectius del 1r any són la memorització del teclat, escriure amb els deu dits i tenir cura de la posició del cos. El 2n any es perfeccionen les tècniques d’escriptura  per millorar la velocitat amb exercicis específics de còpia i dictats. Al final del segon any l’alumne s’examina per a aconseguir el certificat homologat de mecanografia. Meca Centre.

Preu: entre 20 i 25 €/mes per 1h/set. Preu exacte pendent de concretar en funció del nombre d’inscrits.

 

 

MINI-BÀSQUET. Activitat per als alumnes de P4 i P5. El bàsquet és l’esport col·lectiu de la nostre escola i els nens/es començaran a familiaritzar-se amb l’esport mitjançant jocs i activitats lúdiques, adquiriran les habilitats tècniques bàsiques (botar, passar, tirar) i coneixeran la normativa de joc. És important que els nens i nenes vagin vestits amb roba i calçat esportiu. Lloc de realització: pista de l’escola. CET10.

Preu: 14,25 €/ mes 1 dia a la setmana (1 hora).

 

 

MINI-TRAMPOLÍ. Activitat per als alumnes de primària on s’iniciaran en una de les modalitats de la gimnàstica més completes i divertides i perfeccionaran les seves habilitats mitjançant el desenvolupament de l’esquema motor (córrer, saltar, caure), l’esquema postural (equilibri, lateralitat, flexibilitat) i les habilitats personals (autonomia, afany de superació, esforç). Aprendran diferents elements tècnics propis del mini-trampolí i el llit elàstic, així com elements de gimnàstica a terra. Els nens/es participaran en un mínim de dues competicions a l’any (no obligatòries) organitzades també pel CEEB (Consell de l’Esport Escolar de Barcelona). Els nens/es han d’anar vestits amb roba esportiva (malles si és possible), mitjons blancs i cabells ben recollits. Lloc de realització: gimnàs. Fundació CET10.

Preus:

 • 1h/set (de 1r a 3r – dilluns o dimecres): 14’25 €/mes
 • 2h/set (de 1r a 3r – dilluns i dimecres): 22’50 €/mes
 • 1’5h/set (de 4t a 6è – dilluns o dimecres): 19 €/mes
 • 3h/set (de 4t a 6è – dilluns i dimecres): 31’25 €/mes

 

Ràtio màxima: 18 alumnes. Si hi ha més inscripcions que places es realitzarà un sorteig entre tots els nous alumnes que hagin entregat la butlleta d’inscripció dins el període establert. Tenen garantida la plaça els alumnes que van cursar l’activitat l’any anterior.

 

 

MÚSICA. S’ofereix de P3 a 6è de Primària. Mètode creatiu per a l’aprenentatge musical, amb la improvisació, composició i interpretació integrades des del primer moment de l’aprenentatge. Els grups de Primària faran una hora i mitja de llenguatge musical (matèries: ritme, mètrica i melodia) en un sol dia a la tarda, i mitja hora a la setmana d’instrument al migdia. MusicActiva.

Preus:

 • Conte musical – 1h/set (de P3 a P5): 42 €/mes
 • Llenguatge musical – 1h/set (de 1r a 6è): 40 €/mes
 • Instrument – 30min/set (de 1r a 6è): 57 €/mes
 • Laboratori – 30min/set (de 4t a 6è): 22 €/mes

15 % dte. per a germans.

 

 

PATINATGE URBÀ. Activitat per a tots els alumnes de primària. Els nens/es que s’inicien en aquesta modalitat esportiva adquiriran les destreses bàsiques per poder patinar amb seguretat i poder-les aplicar de manera autònoma en diferents situacions (circuits, jocs, etc.). Els nens/es amb més experiència seguiran adquirint nous coneixements i desenvolupant les seves habilitats mitjançant exercicis tècnics i diferents jocs combinats amb altres activitats extraordinàries (sortides en patins o relacionades amb l’activitat). Per realitzar aquesta activitat és obligatori portar les següents proteccions: casc, genolleres, colzeres i canyelleres així com els patins en línia. Lloc de realització: pistes de l’escola. Fundació CET10.

Preu: 19 €/mes per 1’5h/set.

Ràtio màxima: 18 alumnes. Si hi ha més inscripcions que places es realitzarà un sorteig entre tots els nous alumnes que hagin entregat la butlleta d’inscripció dins el període establert.

 

 

PISCINA. Iniciació a la natació per als alumnes de P4 i P5 i perfeccionament de 2n a 6è. Centre Municipal Esportiu Can Felipa. Horari: 16:45 h. a 17:30h acompanyats per monitors i per pares/mares voluntaris.

Preu: 73 €/trimestre 1 dia.

 

 

ROBÒTICA. S’ofereix de P4 a 6è de Primària. Activitat innovadora que desenvolupa les habilitats i competències del segle XXI i promou l’interès per la ciència i la tecnologia. Metodologies de LEGO® Education basades en la construcció activa i en el descobriment guiat pel propi alumne. TECNOLEGORIS.

Preu: 42 €/mes per 1h/set.

A principi del curs es pagarà una quota de material anual de 20€.

 

 

TEATRE. S’ofereix de P4 a 6è de Primària. A P4 i P5 els nens i nenes es divertiran jugant amb personatges de contes tradicionals. Per als alumnes de Primària es faran classes de teatre on aprendran a expressar-se, escoltar, dominar el cos i la veu tot descobrint els personatges d’un conte. Lazzigags.

Preu: 30 €/mes per 1h/set.

 

 

ZUMBA KIDS. Activitat per als alumnes de primària. Activitat molt divertida en la que s’inclouen músiques actuals i a través de la qual els nens/es exterioritzen l’energia i es mantenen sempre actius. Mitjançant el ball i l’activitat física augmenten la concentració i treballen la memòria i la seqüència, la coordinació, l’equilibri… entre d’altres habilitats. Els nens/es han d’anar vestits amb roba còmoda i esportiva, així com calçat adequat per a l’activitat. Lloc de realització: sala de psicomotricitat. Fundació CET10.

Preu: 14’25 €/mes per 1h/set.

Ràtio màxima: 18 alumnes. Si hi ha més inscripcions que places es realitzarà un sorteig entre tots els nous alumnes que hagin entregat la butlleta d’inscripció dins el període establert.

 

DESCRIPCIÓ DE LES ACTIVITATS PER A ADULTS

Banda Pere IV: Pere IV’s Band és una nova iniciativa amb l’objectiu de formar una banda de música a l’escola. Si sabeu tocar un instrument i/o cantar, aquest és el moment! Hi ha cabuda per tothom. Instructor: Oscar. PREU: Gratuït.

Patinatge:CET10 ens proposa fer esport mitjançant patinatge, una forma divertida i engrescadora que ens permet posar-nos en forma, enfortir el nostre cos, exercitar l’equilibri i agafar resistència. Es comença patinant al pati de l’escola i un cop tot el grup estigui preparat sortirem pel barri. Instructor: Salva. PREU: 16€/mes.

Teatre: El grup de teatre Pere d’Art continua amb el seu projecte i us vol transmetre l’alegria de pertànyer a un equip de teatre amateur. Instructora: Maria. PREU: 20€ / mes.

Zumba: Zumba és una classe de fitness on compartim balls, suor i riures. Enfocat a mantenir un cos saludable i a desenvolupar i enfortir el cos mitjançant moviments de ball i rutines aeròbiques. És apta per tothom.
Instructora: Laura. PREU: 15€/mes

Futbol: Cada dimecres s’obre el pati perquè els pares i mares que ho vulguin puguin ajuntar-se i fer un partit. Si voleu participar, contacteu amb l’Oscar Rivas 607051286. Instructor: Activitat lliure. PREU: Gratuït.

Ioga: Babyogui ens ajuda a equilibrar cos i ment. Treballem l’equilibri, la concentració, la força i la respiració, a través de postures i exercicis respiratoris, dins d’un espai de tranquil·litat i confiança. Facilitem eines per treballar l’equilibri i la relaxació. Instructora: Blanca. PREU: 25€ /mes.

Batucada: Amb Brincadeira Company ens endinsem al mon dels ritmes afrobrasilers a ritme de timbals, caixes, repiques i surdos. És un espai de creativitat, creixement personal i de grup. A part de les classes de divendres, participem a les carcaviles del barri representant a la nostra escola i en altres esdeveniments del barri. Instructor: Ferri.
PREUS: 1 persona: 20€/mes; 2 (adults o nens): 30€/mes; 3 o més (adults o nens): 40€/mes.

 

Contacte

Adreça del blog de l’AMPA, on trobareu tota la informació actualitzada: http://ampa.pereiv.cat/

Per a qualsevol consulta, podeu contactar-nos a ampa.extraescolars@pereiv.cat o presencialment a la secretaria de l’AMPA en l’horari habitual.

 

Objectius

Les activitats extraescolars es porten a terme fora de l’horari lectiu i amb l’objectiu de complementar-lo, sempre seguint la línia pedagògica de l’escola. Contribueixen a despertar inquietuds, millorar els coneixements en diferents àrees, fomentar la creativitat i reforçar valors. Per tant, tenen un objectiu més enllà de cobrir la jornada laboral de mares i pares, i aquest no hauria de ser mai l’únic motiu per inscriure els nens/es.

Les activitats estan pensades per afavorir el desenvolupament personal dels infants i, també, perquè les visquin com una experiència lúdica. És una responsabilitat compartida entre els pares i les pròpies activitats mantenir la motivació dels infants, perquè això acabarà repercutint en la seva actitud i en el bon funcionament de les activitats.

Quins són els criteris amb què s’organitza l’oferta?Qualitat de l’activitat.

 • Continuïtat dels projectes presentats per les empreses responsables.
 • Programació, objectius i possible nombre de destinataris.
 • Espais disponibles respecte dels espais necessaris.

Normativa

 1. NOVETAT: Tal i com es va acordar en l’última assemblea de les famílies de l’AMPA, al realitzar la inscripció de les extraescolars, s’haurà d’anticipar la segona quota de soci de l’AMPA de 20€ (per família). Si no es realitza cap baixa en cap activitat extraescolar, aquesta segona quota no es cobrarà, perquè ja ha estat avançada en el moment de la inscripció. En el cas que s’hagi tramitat la baixa en alguna extraescolar, com a penalització a causa de les gestions i inconvenients causats, durant el mes de maig del curs 18-19 es cobrarà la 2a quota de l’AMPA.
 2. S’hauran de presentar les inscripcions dins del termini establert en les Informacions Generals. Per a qualsevol modificació, la data límit és la 1a setmana de setembre (de l’1 al 7, ambdós inclosos), però us demanem que els canvis siguin els mínims possibles respecte de les vostres inscripcions inicials, ja que ens basem en aquestes inscripcions per organitzar els diferents grups i horaris. Penseu que, el fet que un grup sigui viable o no, pot dependre d’un nen.
 3. En aquelles activitats que hi hagi més sol·licituds que places, es procedirà a fer un sorteig (amb les places vacants). Recordeu que en totes les activitats es garanteix la continuïtat d’un curs al següent. El sorteig només es realitzarà amb aquelles places entregades dins del termini (8 de juny).
 4. Per realitzar activitats extraescolars, cal ser soci de l’AMPA (aprovat en assemblea general curs 2008/2009) i abonar una quota única d’inscripció de 15€ per família. Les famílies han d’estar al corrent dels pagaments de les activitats i de les quotes d’AMPA. La baixa d’una activitat s’ha de comunicar com a màxim abans del dia 20 del mes corresponent. Si s’avisa més tard, el mes següent encara es cobrarà.
 5. Inscriure’s en una activitat extraescolar implica un compromís entre famílies, mestres/monitors i AMPA. Hem d’informar els nostres fills i filles dels dies i l’horari que tenen l’activitat, per tal de responsabilitzar-los i evitar sorpreses. Cal evitar, sempre que sigui possible, les baixes a mig curs, ja que poden fer perillar la continuïtat de l’activitat i perjudicar els altres companys/es. En el cas de l’anglès amb el BritishCouncil, no s’accepten baixes a mig curs.
 6. La puntualitat és necessària tant a l’hora de començar com a l’hora de finalitzar.
 7. No està permès parlar amb els monitors mentre es fa l’activitat, per tal de no perjudicar-ne el desenvolupament. Feu-ho quan recolliu el vostre nen o nena.
 8. Cal fer un bon ús del material i de l’aula on es realitza l’activitat.
 9. Cal respectar els companys/es i el monitoratge. Qualsevol nen/a que no es comporti correctament serà advertit i es posarà en coneixement de la família. Si es mostra una actitud reincident, la comissió d’extraescolars de l’AMPA o el monitor de l’activitat es posaran en contacte amb la família per tal d’intentar solucionar les incidències i posar tots els recursos disponibles amb l’objectiu d’evitar la baixa forçosa de l’alumne de l’activitat, situació a la qual només s’arribaria en última instància.
 • Qualsevol incidència o preocupació detectada per part de les famílies ha de ser comunicada a la comissió d’Extraescolars (ampa.extraescolars@pereiv.cat) per prendre les mesures adients. Si no estem assabentats de les incidències no podrem resoldre-les.

Us demanem a tots la vostra implicació i col·laboració amb aquesta normativa, per tal d’aconseguir que les activitats siguin un èxit del qual els principals beneficiats seran els nostres fills i filles.

Moltes gràcies,

Comissió d’Extraescolars de l’AMPA

Protocol Recollida

PROTOCOL D’ACTUACIÓ EN CAS DE RETARD EN LA RECOLLIDA D’ALUMNES A LA SORTIDA DEL CENTRE EN ELS SERVEIS GESTIONATS PER L’AMPA

Per tal de garantir el bon funcionament dels serveis gestionats per l’AMPA dins el centre i d’acord amb les directrius del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, s’estableix el següent protocol d’actuació en els casos de retard en la recollida de l’alumnat:

És molt important la màxima puntualitat en l’horari d’entrada i sortida d’alumnes de les diverses activitats gestionades per l’AMPA. L’horari d’inici i finalització d’aquestes activitats es publica al butlletí informatiu difós per l’escola a començament de curs i als diferents canals d’informació que facilita l’AMPA.

Quan es produeixi un retard fora dels marges raonables en la recollida dels alumnes, un cop acabada l’activitat extraescolar o el servei d’acollida, es procurarà contactar amb el pare, mare o tutors legals de l’alumne. Un cop esgotats, sense efecte, els intents de comunicació amb el pare, mare o tutors legals, i quan hagi transcorregut un temps prudencial, la persona que en aquell moment tingui a càrrec l’alumne haurà de comunicar telefònicament la situació a la guàrdia urbana, la policia local o els Mossos d’Esquadra, i acordarà amb ells la fórmula per lliurar-los l’alumne perquè el custodiïn. Cal remarcar que en cap cas es deixarà sol un alumne. Per garantir el benestar del menor, s’estableix un temps màxim de 30 minuts per a l’activació del protocol i la comunicació dels fets a les autoritats corresponents.

Davant els casos reincidents de retard en la recollida dels alumnes, la família o tutors legals no podran tornar a fer ús dels serveis de l’AMPA que s’hagin vist afectats per tal conducta. Tanmateix, s’estableix que tres incidències en un mateix curs es consideren reincidència.

Cal recordar que d’acord amb les directrius del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya <la reiteració freqüent d’aquests fets en una mateixa família, en la mesura que comporti una manca d’assumpció de les responsabilitats de custòdia dels menors que li correspongui, s’ha de tractar de manera similar als supòsits d’absentisme. En darrer terme, el director o directora del centre ha de comunicar per escrit la situació als serveis socials del municipi>.