salab
“Ve de Gràcia i arriba al Poblenou”. Tal i com ha expressat l’alcalde, Jordi Hereu, aquest és el trajecte que inicia la Sala Beckett/ Obrador Internacional de Dramatúrgia el mateix any del seu 20è aniversari.
Després de tants anys al carrer Alegre de Dalt, la Sala Beckett deixarà el seu reduït emplaçament per traslladar-se al Poblenou, barri amb una centralitat que tendeix a créixer cada cop més en matèria d’equipaments culturals com mostren l’Hangar o la futura Casa de les Llengües de Can Ricart.
Aquest nou emplaçament, situat a l’antiga Cooperativa Pau i Justícia de l’Ajuntament a la cantonada dels carrers Pere IV amb Batista, permetrà a la Beckett doblar la seva superfície passant dels 1.300 metres quadrats als 2.600 que té el solar del Poblenou.
Sales per a l’experimentació i interactuació amb el públic
L’Ajuntament cedirà els terrenys on s’ubicava l’edifici antigament conegut com La Pau a la Sala Beckett i aquesta els convertirà en allò que el seu director, Toni Casares, ha anomenat “casa dels dramaturgs”, és a dir, un centre de creació i experimentació per als autors teatrals de la ciutat.
Amb aquesta nova ubicació, la sala continuarà amb la seva filosofia de donar a conèixer el teatre barceloní arreu i fer que el teatre internacional sigui conegut a Barcelona partint sempre d’un arrelament de l’equipament al barri.
Per a aquesta finalitat, la nova Beckett comptarà previsiblement amb una sala gran amb 200 localitats i una altra sala més petita on es presentaran els espectacles de petit format i en procés d’experimentació.
A part, la resta d’espais del teatre s’habilitaran també perquè puguin acollir públic durant els assaigs dels espectacles i aquests es retroalimentin així de la interactuació entre el públic i els espectadors.
Tot i que de moment encara no han començat les obres de remodelació del solar i no s’ha establert cap calendari, el seu director assegura que la sala no cessarà la seva activitat durant el trasllat ja que continuarà a Gràcia o en d’altres espais provisionals de la ciutat fins que no estigui finalitzada la nova seu al 22@.
Un edifici històric
Aquest edifici històric construït al 1924 va permetre als seus socis aixecar pisos, acollir una cooperativa de consum i promoure múltiples iniciatives socials i culturals.
Amb aquest nou projecte que ara comença, es torna a apostar per la cultura i es reprèn així la tradició teatral del barri.
Més informació : ( – Descarrega el PDF –  )

Enviat per: Xavier Roman