Des de la comissió per la inclusió aquest any us volem proposar de nou que la nostra escola es tenyeixi de blau per celebrar el Dia Mundial de l’Autisme i transmetre els valors de respecte, tolerància i inclusió.

Us proposem que divendres, 31 de març, vingueu a l’escola vestits de blau, que és el color de l’autisme. L’escola també es vestirà de blau amb globus i llaçades.

Aquest any us convidem, a més,  a participar en família ajudant-nos a construir un puzzle per la inclusió on tots encaixem! Al llarg de la setmana anirem construint el puzzle a l’escola amb els missatges que ens heu fet arribar. Pels que encara no ho heu fet, us recordem que podeu anar deixant la peça en un espai habilitat al vestíbul.

Com explicar l’autisme als més petits?

Per ajudar-vos us deixem amb un capítol dels dibuixos animats d’en Caillou a on es fa referència a l’arribada d’un nou company de classe, l’Andi que té una característica diferent a la resta, té autisme.  L’Andi mostra algunes de les característiques del Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) com són la dificultat per relacionar-se amb els altres, els interessos restringits o la dificultat per posar-se en el lloc de l’altre. Els companys de classe no entenen el comportament de l’Andi, però en Caillou es preocupa pel seu nou company que sempre està sol i s’esforça per entendre’l i aconsegueix, posant-se en el seu lloc, connectar amb l’Andi i fer-se’n amic.

https://m.youtube.com/watch?v=tjYrrIgNaGE