cineforum

La Comissió Social de l’AFA Quatre Cantons inicia un cicle bimensual de sessions de Cinefòrum amb la intenció que aquesta activitat engresqui a tota la Comunitat, especialment a famílies i alumnes.

Creiem que el cinema és un element multi disciplinar i que, aplicat a l’educació pot ser un bon recurs didàctic com a objecte d’estudi i reflexió.
Intentarem, en aquestes tres sessions programades per aquest curs, portar un convidat/ada relacionat amb el tema perquè actuï de conductor/moderador.

Dates previstes:

  • I Cinefòrum   3 de febrer 2015   Dia Mundial en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust   “La vida es bella”
  • II Cinefòrum   17 de març 2015   Dia Internacional de les Dones  (pel·lícula per determinar)
  • III Cinefòrum   26 de maig de 2015   Dia de la Diversitat   (pel·lícula per determinar)

I Cinefòrum   Dia Mundial en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust   “La vida es bella”

“La pel·lícula de Benigni és un encreuament on la comèdia i el romanticisme topa amb la dura realitat de la perversió humana. L’amor passa per sobre de la hipocresia i els amants troben la felicitat. Més tard però l’argument fa un gir inesperat, com el que van donar les vides de més de 8000 jueus italians que creien que podien viure segurs a la Itàlia de Mussolini”.

Dia: 3 de febrer

Hora: 18:00h

Lloc: Institut Quatre Cantons del Poblenou (espai AFA)

Convidats:
Ponent: Josep Maria Escoda, historiador i membre de la Junta l’Amical Mauthausen. L’Amical de Mauthausen i altres camps i de totes les víctimes del nazisme d’Espanya, és l’associació que agrupa als ex deportats republicans dels camps de concentració del nazis, així com els familiars i amics, tant dels supervivents com dels deportats assassinats als camps.
L’Amical de Mauthausen representa als deportats d’aquest camp austríac i de tots els camps del III Reich, tot i que l’associació pren el nom de Mauthausen pel fet de ser el camp on van ser deportats més espanyols. L’Amical agrupa i representa a deportats de tota Espanya i té la seva seu a Barcelona. És l’objectiu d’aquesta associació treballar a favor de la memòria de tots i totes aquells que van viure i lluitar durant la guerra civil abans de creuar la frontera catalana-francesa camí de l’exili, i més tard van patir deportació als camps nazis.

Ponent: Karina Piluso, psicòloga clínica i psicoanalista.
Llicenciada en Psicologia, formada en el camp del psicoanálisi en diferents Instituciones. Treballa en una clínica privada i en programes d’atenció a infants en risc d’exclusió social dels Serveis Socials de Sant Roc i el Poblenou.

 

Desenvolupament de les sessions:

Introducció.

Presentació convidat/ada.

Projecció de la pel·lícula.

Xerrada (convidat/ada, debat de tot el grup i conclusions finals).

 

 

Activitat gratuïta i oberta a tothom encara que no sigui del Centre.