SEGON TRIMESTRE
GALL AMB PLOMES – pintarem un gall i li posarem plomes, a més, acabarem de dibuixar la resta del galliner.
TAPÍS RODÓ – a partir d’un plat de cartró podrem elaborar un tapís circular, ideal per a treballar la psicomotricitat del nen/a i per repassar les habilitats amb l’agulla dels pares i mares. (de 3 a 5 sessions)
CARNAVAL- ens prepararem unes màscares de foam i purpurina a l’estil venecià per a tots dos!! (una sessió)
WASSILI KANDINSKY – fem rodones amb ceres com aquest pintor; després el vernissarem!! (una o dues sessions)
RETRATEM COM MODIGLIANI– farem el retrat del pare o la mare a l’estil del pintor Modigliani, un cop dibuixat ho pintarem amb témperes!! (una o dues sessions)
DECOREM LA MONA DE PASCUA – farem ous i pollets de paper maché i els decorarem amb la tècnica del “décopache”. (de dues a tres sessions)
TERCER TRIMESTRE
SEURAT I EL PUNTILLISME – pintarem amb rotuladors gruixuts un
fragment del famós quadre del mestre del puntillisme, Georges Seurat, “Diumenge a la Grande Jatte”. (una sessió)
SANT JORDI – Farem dracs de Sant Jordi amb goma eva, cola blanca i pintura. (de dues a tres sessions)
PAUL KLEE – a partir d’unes ratlles acabarem de fer un quadre del pintor Paul Klee, utilitzant només els colors càlids.
FANG – treballarem la tridimensionalitat (davant, darrera, els laterals, la base…) fent una capsa amb un fang blanquinós que es diu “gres”, la deixarem assecar i el pròxim dia la pintarem. (dues o tres sessions)
DIBUIXEM LA NATURA – crearem el nostre jardinet de primavera dibuixant tots solets els insectes (els pares/mares ens podrán ajudar una mica…). Aquest cop no ens basarem en cap pintor, la composició i els colors serán lliures. (una o dues sessions)
PINTEM AMB ESPONGES – ens inventarem un fons marí ben divers amb molts peixos, algues, petxines, etc,…. I ho dibuixarem sobre un material plastificat que els pares/mares retallaran amb molta cura; aleshores els pintarem a un mural que farem tots conjuntament, sempre pintant amb esponges i tothom estirat per al terra!!! Que divertit!! (dues a tres sessions)
SAMARRETA DE RECORD – aprofitarem les plantilles que han fet els pares i mares per a decorar una samarreta amb el nostre dibuix preferit (amb pintura per a roba), així tindrem un record d’aquest curs que hem passat junts!! (una sessió)