La Plataforma en Defensa de l’Escola Pública del Poblenou informa:

Des de fa uns anys tothom s’ha adonat que el Poblenou és un dels barris més atractius de la ciutat de Barcelona. Això, acompanyat de l’augment d’habitatges, ha fet que el barri hagi crescut molt en població jove i una nova generació de nens amb ganes de pertànyer a tan fantàstic barri.

Els qui sembla que no s’han adonat són els del Consorci d’Educació, que ens han deixat créixer sense anar tots alhora ni disposar d’equipaments educatius amb prou previsió per suportar les noves generacions.

Amb la creació de les noves escoles de Primària, ja vèiem que no hi havia prou places d’instituts, i el problema es feia cada cop més i més gran. Així es va crear la Plataforma en Defensa de l’Escola Publica del Poblenou, on totes les AMPA d’escoles i instituts es varen reunir per fer front a aquest problema tan gran que hi havia.

Ja han passat dos anys i els instituts i nous col·legis arriben amb precarietat, de pressa i corrents i encara són insuficients. Potser és el moment de tornar a posar el despertador a sonar i que vegin al Consorci que som aquí i que volem una educació per als nostres fills en condicions.

Què és el que reivindiquem?

NO VOLEM MÉS BARRACONS: els alumnes de moltes escoles del barri han estat molts anys en barracons (Fluvià, La Llacuna, Sant Martí… i ara l’escola La Flor de Maig, la Mar Bella i l’institut Maria Espinalt)

VOLEM QUE COMENCIN JA LES OBRES DE L’INSTITUT MARIA ESPINALT!, perquè els seus alumnes puguin deixar els barracons al més aviat possible.

VOLEM UN CALENDARI més clar per a la creació, el projecte i la construcció del segon institut, imprescindible el setembre del 2018.

NO VOLEM MÉS MASSIFICACIÓ D’ALUMNES NI BOLETS, que estan suportant les escoles i instituts del barri des de fa 10 anys.

NO VOLEM aules d’Infantil i Primària amb més de 25 alumnes, ni aules d’ESO amb més de 30 alumnes.

VOLEM ELS RECURSOS HUMANS I MATERIALS NECESSARIS PER A UNA EDUCACIÓ DE QUALITAT, des del primer dia de curs.

VOLEM CONTINUÏTAT DELS PROJECTES EDUCATIUS que han demostrat la seva eficàcia i qualitat, amb estabilitat del professorat.

VOLEM UNES BONES CONDICIONS LABORALS DEL PERSONAL DOCENT, amb substitucions des del primer dia i amb personal de suport suficient: vetlladors/es, monitors/es… per atendre totes les necessitats educatives dels nostres fills i filles.

Quina és la nostra situació actual? (veure pdf adjunt)

Oferta-Demanda_Places_Institut

Oferta-Demanda_Places_Institut_2

Vols ajudar?

Comparteix el vídeo de la Plataforma en Defensa de l’Escola Publica del Poblenou https://youtu.be/smV2iUqXjZI

Estem preparant una manifestació conjunta de tots els col·legis i instituts.

CONCENTRACIÓ I MANIFESTACIÓ EL 7 DE MAIG: des de Camí Antic de València/Lope de Vega fins a la platja, amb batucada, roda de premsa i capses de cartró, que haurà de portar cadascú, per muntar un institut.